Gebruiksaanwijzing

 

 

De W & R vloerverwarming mag pas in gebruik worden genomen na een periode van 4 weken, indien de  tegels gelijmd zijn, of na 8 weken indien de tegels in cement gelegd zijn. Dit i.v.m. het uitharden van de vloer. Nadat bovengenoemde periode verstreken is dient u de stekker in het stopcontact te steken en te controleren of de pomp draait. Dit is eenvoudig te controleren door de schroef aan de voorzijde van de pomp te verwijderen waarbij de zichtbare as een draaiende beweging dient te maken in de richting van de aangeven pijl. Indien dit niet het geval is kunt u met behulp van een schroevendraaier de as van de pomp in de richting van de pijl in beweging brengen.De water temperatuur van de installatie kunt u instellen met de thermostaatkraan die op de verdeler is gemonteerd. Bij de eerste keer in gebruik name van de W & R vloerverwarming is het raadzaam de temperatuur stapsgewijs op te voeren. Begin met 2 dagen op stand (5), vervolgens om de 2 dagen een bolletje of streepje hoger De temperatuur wordt dus ingesteld door om de twee dagen de thermostaatkraan met een bolletje of streepje te verhogen tot de temperatuur op de meter ongeveer 40 graden aangeeft. (de 40gr op de temperatuur meter is bepalend)

 

Stel de thermostaatkranen op de radiatoren (indien aanwezig) 3 graden lager in dan de gewenste kamertemperatuur, b.v. stand 1 = 14 gr.  stand 2 = 17 gr.  stand 3 = 20 gr.  stand 4 = 23 gr. en stand 5 = 26 gr.  

 

Gebeurt dit niet zodanig, dan zal uw vloerverwarming niet warm worden: de radiatoren warmen de ruimte dan zo snel op dat de ketel moet stoppen vˇˇrdat de vloerverwarming is opgewarmd. Indien u geen thermostaatkranen op de radiatoren in de woonkamer heeft, moet u deze radiatoren handmatig zoveel mogelijk temperen. Nadat de vloerverwarming enige dagen in gebruik is genomen dient de verdeler goed ontlucht te worden met behulp van de ontluchter(s) boven op de verdeler en de radiatoren. Deze moeten worden geopend zodat de lucht kan ontsnappen, hierdoor zal de druk in het systeem afnemen.  Let in de eerste twee weken na installatie van de vloerverwarming op dat de druk van de CV KETEL  minimaal (1,5) bar en maximaal (1,9) bar is. Is de druk te laag dan dient deze te worden opgevoerd door water in het systeem te brengen (zie beschrijving CV ketel). Dit is essentieel voor een goede werking van uw CV ketel. Na een periode van drie maanden zal de druk in het systeem minder variŰren en behoeft er vrijwel geen water meer te worden toegevoegd.